Torsdag

Detta är ett nytt löfte från mig till er kära bloggläsare. Jag vet och är pinsamt medveten om att jag inte skrivit något här på evigheter, jag ber om förlåtelse för det. Jag ska från och med idag tills nästa torsdag skriva ett inlägg om dagen.

Torsdagar är trevliga dagar, skolmässigt innebär de religion och svenska. Dock ej idag då vi har haft projektarbetsdag, jag åkte in till skolan vid elva, åt lunch och ägnade resten av dagen åt att lägga över film till min dator. På kvällen åkte jag över till anton och spelade singstar. sjunga är ett förträffligt nöje. Torsdagar är också den dagen då man känner att helgen är nära, det är en speciell känsla att veta att snart är dte helg, men ännu inte ritkigt. Det kan även vara en frustrerande känsla, som idag, då jag riktigt längtar efter imorgon, vad som händer då? Ja det får ni veta imorgon.

Men den absolut största anledningen till att jag gillar torsdagar så mycket stavas Mad Men. En underbar serie som varje torsdag klockan 22.05 visas på kanal 9. Den handlar om framförallt männen på Madison Avenue, som jag inte riktigt fått känn på om det är namnet på gatan eller på reklambyrån de jobbar på. Misstänker dock det förstanämnda. Främsta anledningen till att jag gillar dne så mycket är att gillar den så mycket är att männen verkligen är riktiga män. Den utspelar sig 1959, de klär oklanderligt, de dricker whiskey och röker konstant. Serien är en fröjd för ögat att man ofta glömmer bort vad den handlar om. Man blir helt förtrollad av dess bildspråk.

Godnatt mes amies, imorgon är det fredag.

manus fill the stages

jisses, jag har fått manus i överflöd. eller snarare förfrågningar om manus. först som jag redan har skrivit om vart det ett manus till rörligbilden som skulle funtas ihop. där rör det sig om ett filmmanus. men nu har jag även fått i uppgift att skriva ett teateramanus i min kurs i litterär gestaltning. det första vet ni redan vad det handlar om. det här nya däremot ska bli en en-aktare, som utspelar sig på en rymdstation, ödsligt belägen långt iväg. två personer som med ett högtfärdigt tal konverserar om sarkasm. det blir grejer det!
för övrigt håller det på att gå fel med internet, så enkelt är det.

DANGER

Photobucket

Har ni inte hört danger, så har ni inte hört någonting alls! För så enkelt är det, danger är den absolut bästa nya elektronikan på den här sidan av milenieskiftet. det slår justice med hästlängder enligt min mening. killen bakom det hela kommer från lyon och vägrar uppge sin riktiga identitet. istället matar han oss med otrolig snygg artwork, som ser ut att vara hämtad ur en tecknad serie, komplett med tv-bildsstörningar. bilder ger en ganska mörk och suggssesiv känsla, som tillsammans med ljudbilden skapar en viss stämning. DANGERS EP släptes i september, med titeln 09/14 2007 Ep, värt att nämna är att alla låtarna har namn efter klockslag. Jag tänkte bjuda er på de två bästa låtarna, nämligen 11h30m och 14h50. Nu sitter jag bara och hoppas att mer material ska släppas snarast!

>>>DANGER - 11h30 [mp3] [alt länk]<<<

>>>DANGER - 14h50 [mp3] [alt länk]<<<

image13

fredagkväll

nu åker jag iväg för att i trevligt sällskap ta mig en öl i lugn och ro. sweet!

http://www.explosm.net/comics/


den här är till eliot
image11

suck!

vad jobbigt, bilddagboken har haft nätintrång och alla användaruppgifter har blivit stulna (email, lösenord, rubbet). vilket innebär att jag måste byta lösenord, överallt i princip...




....jag antar att det ändå var på tiden

Sal 118

Vi hade en läxa tills idag på rörligbilden. En läxa att skriva ett synopsis, till ett manus, som vi ska spela in. Enda kriteriet är att det ska utspela sig på en skola, och inte ta mer än en dag att spela in. Här får ni mitt synopsis!

Psykologiläraren på skolan spärrar in eleven Anders i ett rum för att utsätta honom för ett psykologiskt experiment. Anders blir berövad på sin sömn och börjar hallucinera.


Oscarsgalan, here I come!

Det snurrar i min skalle:::.

jag kanske borde säga nåt om att kent vann två grammisar igår, men det gör jag inte. istället säger jag att familjen vann pris för bästa video. till låten snurrar i min skalle om ni inte visste det. själv visste jag inte ens att det fanns någon video till den. ta en titt på den, den är verkligen kul. ja, kul. regissören har tagit en gammal(?) inspelning från en gudtjänst och sedan klippt och lekt med den. bäst är kvinnan som blir frälst och rådiggar till musiken!








Förresten tycker jag att dte är skitfult när man lägger in youtubefilmer såhär, men jag tänkte att det vore enklast för er skull.

It's the beat!

En låt som jag kom över för ett litet tag sen var 'It's the beat' av 'simian mobile disco'. En ganska bra låt faktiskt. Men som saknar lite fart och karaktär, den är lite för repetiv utan att ha ett riktigt drag. Nåväl, den här hängt med i mp3-spelaren och man lär sig att uppskatta den. Och så boom bang så kommer the 'teenangers' och gör en superb remix av orginalet och förvandlar den till allt det man vill att den ska vara.
Men innan ni lyssnar på remixen, tycker jag ni ska ta och lyssna igenom orginalet först och känna efter vad ni tycker.

>>>Simian Mobile Disco - It's the beat (radio edit) [alt. länk]<<<

>>>Simian Mobile Disco - It's the beat (The Teenangers Remix) [alt. länk]<<<



ps, simian mobile diso är grymma på remixer ,ds

En helt vanlig torsdag

Idag var och är det torsdag. Turligt nog för mig hade vi studieförmiddag så jag började vid ett. Mindre turligt var att jag hade psykologiprov då. Det gick väl ganska bra. Dock önskar jag att jag hade pluggat mer. Prov i början av terminen är aldrig bra. Det var dock den sista psykologi lektionen, så hädanefter slutar jag efter lunch på torsdagar! lovely!
 så vid tre tiden efter provet kom jag på att mamma och jag imorses pratade om att vi skulle fixa nytt busskort (då dumma skånetrafiken ändrat en massa). mamma sa att hon kanske skulle åka in till stan. jag ringde och frågade och till min stora tur hade hon gjort det. vi tog en fika på mysiga café fenix, och samtalet lyckades glida in på byxor åt min ej närvarande lilla syster. det hela slutade att vi gick och köpte jeans åt mig! ett par fina med en gråsilvrig tvätt + en kobolt blå pikétröja från fred perry. jag älskar små oplanerade klädköp. vi fixade kortet, sen åkte jag hem och ikväll är jag tvungen att skriva en försenad psykologiuppgift, och revidera min projektplan något. imorgon är det fredag och jag ska kanske gå på bio.

new style

som ni kanske ser, har jag uppdaterat designen här på bloggen. denna har jag gjort helt själv tillskillnad mot den tidigare. det är inte den slutgiltiga, men det är en hum om hur det kommer bli. ge gärna feedback!

Pretty young things - bloggtips

Som svar och uppföljning på mitt förra inlägg, lägger jag på allmänbegäran upp några MP3-bloggar jag tycker är bra.

Jag uppdaterar det här inlägget då jag hittar nya bloggar, tyvärr är jag så dum att jag inte alltid kommer ihåg att lägga till bloggarna som bokmärken. Därför kommer det då och då poppa till nya länkar här. alla länkar jag lägger hit tänker jag dessutom spara dem som länkar i sidofältet. med slut-tagen [mp3] så ni vett att det är en mp3-blogg det rör sig om.
Innan ni ger in i m3-bloggarnas härliga värld måste jag dock höja ett varningens finger, tyvärr så händer det ofta att låtarna man vill ladda ner har tagits ner från respektive servar. och därför inte går att ladda ner längre. därför gäller det att vara snabb. ju fräschare låten är, desto större chans att den funkar!


Here we go:

>>>http://www.goodweatherforairstrikes.com/<<<
jag får ta och börja med min absoluta favorit, killarna och tjejerna bakom den här bloggen är guld värda. de har en otroligt grym musiksmak och alltid koll på det senaste. då och då passar de på att introducera nya artister, skriver långa inlägg och bifogar en eller två låtar av samme artist. en annan dag kommer en konsertrecension komplett med någon ny remix från artisten som spelade. och med jämna mellanrum kommer deras samlingsskivor M3 upp, som är ett slags blandband med musik de tycker är bra just nu. att designen är härligt retroläcker gör ju inte det hela sämre!


>>>http://superlaser.ca/<<<
snyggare blogg får man leta efter! superlaser skriker så mycket elektronika som det bara går, fransk elektronika dessutom!


>>>http://phase02.org/<<<
återigen en mycket snygg och kompetent blogg. jag misstänker att den är svensk. men jag är inte säker. sköna remixer, det hittar du här!


>>>http://hypem.com/<<<
eller mer känt som the hype machine, hit beger du dig om du redan vet vad du är ute efter. The hype machine är tjänst som håller koll på mp3-bloggar. skriv en artist eller låt i sökfältet och the hype machine hittar en blogg som har skrivit om den. detta är utmärkt sätt att hitta fler låtar från artisten du just upptäckte och leder ofta in på nya bloggpärlor!


>>>http://newdancesnewromances.blogspot.com/<<<
en gammal favorit som jag ofta vände mig till förrut. killen bakom den här bloggen lägger upp låtar av ett lite mer rockigt, klassiskt sound. men han är en jäkel på att hitta spännande covers. tyvärr så är han lite dålig på att uppdatera och bloggen har varit död sen oktober. men kom ihåg; inga nya danser - inga nya romanser!


>>>http://missingtoof.com/<<<
hittade en ny blogg som verkar lovande. passa på att ladda hem daftpunk remixerna!



to be countinued...

le grande theif

eftersom jag inte fixat den slutgiltliga designen här på bloggen (då jag ej har photoshop och illustrator) tog jag mig friheten att sno kavinskys coola gif bild som han har på sin myspace. jag vet jag är jättelarvig.

hah, ja tog bort det!

den som letar han finner.

jag börjar nästan få lust att lägga upp alla de underbara fina electrolåtar jag hittar på olika mp3bloggar runt omrking på internet. det finns så mycket godsaker där ute. jag kan nästan skatta min lyckliga stjärna för att nedladdningsprogrammen aldrig har funkat för mig (ända från napster via kazaa, limwire och bitcomet). pågrund av detta har jag alltid varit tvungen att gå den hårda vägen för att hitta musik. och kompis, mp3bloggar är din vän. jag har nu blivit något av en expert på att hitta underbara mp3-bloggar. som hittar musiken du gillar, åt dig! och jag älskar det.
image10
några av de låtar hugo har hittat på mp3-bloggar den senaste tiden

and suddenly the music stops

haha, vet ni. den mest oväntade saken hände mig på festen i lördags. mina byxor sprack! så pinsamt och fruktansvärt ackward. och väldigt kul. dessutom ganska jobbigt. eftersom utanför pågick det värsta snöstorm, och man kan ju inte gärna gå omking utan byxor. jag fick resten va kvällen gå om kring i strumpbyxor. det var spännande!

And tonight I really don't care...



Jag tänkte att ni ka
nske skulle vilja ha en breif update vad som hänt mig den senaste tiden, jullovet är nästan slut och på tisdag börjar skolan.

torsdag
Jag kom hem från Åre tidigt på morgonen. Eller tidigt och tidigt, vid elva tiden. Senare på kvällen träffade jag mina eminenta vänner patrick, christopher, partick och anton. Vi spelade rollspel, något som är otroligt nördigt och väldigt kul. Det går bra så länge man inte pratar om det på fester.

fredag
Har inte så stort minne av vad jag gjorde den här dagen.

lördag
Resterande delen av min familj (det vill säga alla utom jag), åkte upp till Stockholm för att fira nyår. Jag kände mig som en kung i huset. Hade en smula tråkigt så jag ringde över christopher och sabina, vi drack lite öl, tittade på film och spelade tv-spel. Bland annat gick ?Jutjyrkogården? på tv, den var hiskeligt dålig.

söndag
Dagen då min käre vän Pierre kom ner från jönköping för att bo hos mig över nyår, och fira denna tillställning tillsammans med oss. Det är rätt roligt med pierre, vi träffades för första gången på emmaboda 06?, han är en otroligt fin och trevlig kille. Sedan så bestämde han för sig att han ville fira nyår med oss förra året, och eftersom jag hade plats så fick han bo hos mig. Vi åt vingummi och spelade tv-spel hela dagarna, det var väldigt trevligt. Sedan ungefär ett halvår senare kom han återigen ner till mig och bodde hos mig innan vi skulle åka på emmabodafestivalen. Att han nu bodde hos mig i år igen kan väl ses som lite utav en tradition. Nåväl, jag hämtade pierre på stationen, där jag även otippat såg Johan glans. Håkan kom hem till mig och vi åt pizza och spelade brädspel. Håkan åkte hem vid tolv, jag och pierre satt uppe till fyra och brände blandskivor.

måndag - nyårsafton
åkte tidigt in till hässleholm för att träffa kajsa och inhandla lite mer alkoholhaltiga drycker. Det var 17 minuters väntetid på systembolaget, jag har en liten aning att det var fler än vi som var ute i sista minuten. Efter fikade vi. Mysigt. Hemma igen var hungriga som bara den, jag åt lite av det pizza jag hade kvar. Hannes kom lite senare. Pierre lagade en avancerad veggorätt, vi såg på simpsons. Efter två avsnitt var det dags att ge sig av till det käckeska residenset. Dock bara för att lämna av drickan vid det här tillfället. Det hade blivit för tungt att gå dit med det. Hemma igen. Dags att göra iordning sig, välja kläder sminka sig och alla de där tjejiga sakerana. Man vill ju vara fin. Och inte att glömma, raka sig. Nåväl, tillsist kom vi iväg. Till fots. På vägen lyckades spräcka en corona, mycket olyckligt. Det var däremot inte själva festen, som var en sådan där underbar sjukt galen och lyckad fest som alla drömmer om. Det var väldigt kul helt enkelt. Vad vi dansade.

tisdag
vaknade vid tio. Väcktes vid tio. Visade bussen. Åt lite pizza. Kollade ett och ett halvt avsnitt simpsons. Somnade igen. Vaknade lite sporadisk då och då. Gick upp på riktigt först vid fem. nytt år, lika bakis den här gången med. Vi tittade på simpsons resten av kvällen. Pappa och agnes, min syster, kom hem vid åttatiden.

onsdag
skjutsade pierre till hans tåg. Vi var dock ute i lite sen tid, och vi var tvungna att åka ända till hässleholm. Där det var snöstorm hör och häpna. Det var knappt så att jag kom hem. Besinen tog nästan slut. Väl hemma var pappa på krigsstigen, han tyckte att jag inte hade städat nog och gick och gnällde och var sur för det mesta. Jag flydde fältet, och tillsammans med christopher for vi hem till anton och såg på film. Superbad och Hotrod. två filmer i ungefär samma stil, napoleon dynamite stil. Superbad var helt klart den av filmerna som vara roligast, och de två poliserna var bland det roligaste jag har sett, någonsin.

torsdag
dagen då ingenting hände i princip. Såg på lost, säsong 3. Det är inte allas så dåligt som folk säger. De är bara rädda för förändringar. Överlag så var det en ganska dålig dag. Lina räddade mig dock på kvällskvisten då hon frågade om jag hade lust att hänga med ut på krogrunda följande kväll. Något trevligt att se fram emot. Såg magnolia på natten, den var bra. Tom cruise är min idol.

fredag
till en början en väldigt seg dag, men som sagt, jag hade något att se fram emot. Jag dansade som jag aldrig har dansat förut.

lördag
ytterligare en sådan där händelselös dag. Man lever för nätterna antar jag. Så även denna natt. Avskedsfest för stoffe som ska rycka in i lumpen. Det var en ganska trevlig fest, men jag var en smula seg och hade dessutom ingen alkohol. Väntan på bussen i en timme inne i stan var en pina.

söndag - idag

jag tittar på lost hela dagen och grämer mig själv över att jag inte har städat mitt rum, och på tisdag börjar skolan.

Lördagsfröjd

Ikväll så dansar vi till den här låten April March - Chick habit

Helt ärligt, lyssna på den! Den är underbar!





Alternativ länk här

smycken

det verkar som om alla nuförtiden vill, har eller funderar på att pierca/tatuera sig, och jag kan inte hjälpa att jag inte tycker det är speciellt snyggt. varken på tjejer eller killar. snarare än en utsmyckning så känns det som en befläckning av kroppen. sorry pojkar och flickor där ute, det är inte speciellt snyggt. och ja, jag är väl en smula konservativ.



ps. örhängen utgör ett undantagsfall .ds

Magnolia

Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll.
Bra film.dålig kväll.                    Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll.
Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll.
Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll.
Bra film.dålig kväll.              Bra film.dålig kväll.
Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll.
Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll.
                        Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll.
Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll.
Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll. Bra film.dålig kväll.
Bra film.dålig kväll.              Bra film.dålig kväll.


 
A L L  W O R K  A N D  N O  P L A Y  M A K E S  J A C K  A  D U L L  B O Y

RSS 2.0