huh?



Det här är Gubb Jan Stigsson. Får man verkligen lov att heta så?

Everyday is like sunday

Det har varit en härlig söndag idag. Jag tillbringade den med ola. Han är uppe här i stockholm på praktik, och har varit här några veckor nu. Men vi har inte hunnit ses särskilt mycket eftersom han jobbar galet mycket och sent. Men idag var han ledig iallafall. När vi mötes ute snöade det något otroligt, snön kom helt plötsligt från ingenstans och snart var hela himlen full av den. Blött var det, fast jag gillar snö ändå. Synd bara att den smalt bort direkt. Vi begav oss till söder och hittade en turkisk restaurang där vi käkade lunch. Gott, men lite salt kanske. Efter det tog vi en kopp kaffe och varsin bulle på ett fik jag inte minns namnet på, men det ligger mitt emot waynes på götgatan iallafall. Efter det begav vi oss hem till mig, och här har vi suttit och spelat fallout 3 (ja det är ett tv-spel) fram tills nyss då han åkte hem. Det var kul att få umgås med min gamle vän en hel dag. Det är nog det jag saknar mest med skåne. Alla mina vänner, och att bara umgås en hel dag och inte göra så mycket. Jag får se till att skaffa lite goda vänner här i stan, speciellt eftersom jag ska bo här i två år till minst.

jag fick ett brev

ett riktigt ett med frimärke. det gjorde mig varm i hela kroppen.

Mys

Fick ett vaderat kuvert med posten idag. I det låg ett par stickade jättefina raggsockor från min gudmor!


you know metal to metal is not all good

Utomhus regnar det, men jag känner mig rätt tillfreds när jag strosar fram med min mysiga indie-pop i öronen, nu ska jag steka kötbullar och koka potatis och sedan titta på den nya avsnittet av the big bang theory!

Min första censur (typ)

Min gode vän anton skickade det här meddelandet till mig som han fått i sin inbox

"A copyright owner has claimed it owns some or all of the audio content in your video Skåneresan - 1:a Advent. The audio content identified in your video is White Christmas by Louis Armstrong. We regret to inform you that your video has been blocked from playback due to a music rights issue."

kul att nån youtubeanställd eller nåt har varit inne och sett på vår video och velat plocka bort den. Så tänk på det barn, man kan inte använda vilken musik som helst och tro att det är okej.

Vad är grejen?

med jättedyra jättefula skor?


hysteriskt

Haha, detta var ju fruktansvärt roligt

(saxat från moviezine.se)

"Bondbrud fördöms av kommunister
31 oktober 2008

Bondbruden Olga Kurylenko har det inte lätt. Efter sin insats i "Quantum of Solace" har hon fördömts av kommunistpartiet i S:t Petersburg, eftersom hon "hjälpt mannen som dödat hundratals sovjetiska medborgare och deras allierade".

Att kommunistpartiets representanter i S:t Petersburg inte har så lätt att skilja mellan fiktion och verklighet visade sig redan då "Indiana Jones och kristalldödskallens rike" hade premiär i Ryssland. Då fördömde kommunisterna Harrison Ford på grund av den "antisovjetiska propagandan" i filmen.

Nu är det Olga Kurylenko som har hamnat i skottgluggen, skriver The Times. Sergej Malinkovitj, ledare för kommunistpartiets lokalavdelning, hävdar att alla vet att västvärldens underrättelsetjänster som CIA och MI6 finansierar Bondfilmerna. Det borde Kurylenko som kommer från Ukraina känna till.

- Den här ukrainska flickan ligger med Bond och det betyder att Ukraina ligger med västvärlden, säger han.

Men Kurylenko får en chans till. Om hon levererar sin medspelare Daniel Craig till den ryska underrättelsetjänsten och får honom att tala om vilka planer som Pentagon och Hollywood har för att misskreditera Ryssland kan hennes anseende återupprättas."


Det amerikanska valet

Inatt smäller det, inatt går det amerikanska folket till valstugorna för att välja president och jag vågar knappt hoppas på att obama vinner. jag vet att alla siffror pekar på att obama vinner, ändå vågar jag inte hoppas riktigt. det känns så overkligt. att usa ska ledas av en svart president. men jag hoppas verkligen innerligt att obama vinner, det gör jag. imorgon vet vi vem som kommer leda usa (och världen?) de närmaste fyra åren.

boxing tonight

detta är bland det skönaste jag sett på länge



Whoopi

Följ min blogg med bloggkoll



fan vilket tråkigt inlägg, men man var tydligen tvungen att göra såhär för att bloggen ska räknas som min på bloggkoll. jävla gratis reklam

en lagomt ovanlig söndag

idag har varit en ganska händelserik dag må jag säga. den började med att när jag rakade mig så råkade (detta skulle ha kunnat räknats som en upprepning i 'på minuten') jag skära mig. detta är ioförsig inte nåt jättemärkligt, händer då och då. men saken är att jag skar mig på kinden(!), typ vid kindbenet. tre små fina snitt efter bladet. vilket resulterade i att jag idag har fått gå omkring med ett plåster i ansiktet.
dagen fortsatte med att jag åkte på stockholms hobbymässa för radiostyrda bilar, flygplan, båtar och modeller av olika slag. jag åkte inte dit för att jag var genuint intresserad. om jag hade fått välja mässa hade jag mycket hellre åkt till sci-fi mässan eller till syntens dag som också var idag. nej till hobbymässan åkte jag av ett annat skäl. detta var nämligen uppstarten till en dokumentär vi ska göra. nästa skolprojekt vi ska göra är just dokumentärer och det ska vi hålla på med fram till påsk. lång tid jag vet så då gäller det att verkligen hitta nåt intressant att göra en dokumentär om. på grupper om fyra ska vi göra dokumentärer. alltså varje grupp gör en dokumentär. och vår ska handla om radiostyrda bilar...
okej det låter inte så spännande jag vet, men låt mig förklara. för några veckor sedan läste jag i 'på stan' en artikel om alternativa nöjen. blandannat vart man kan spela pingis, flipper, kasta dart och köra radiostyrda bilar. det stod om klubb där man kan ägna sig åt denna fjärrstyrda aktivitet och jag tänkte: där borde det finnas massor med konstiga och härliga människor. så det ska vi göra en dokumentär om, folk som kör radiostyrda bilar. tänk lite 'plötsligt i vinslöv'
dock var inte dagen slut där om ni trodde det. på eftermiddagen hade vår förening städdag. spännande. jag har hört mycket rykten om det här med städdagar. men det var inte så farligt som jag hade trott. grannarna var trevliga. vi gick och rafsade löv och småpratade. efteråt bjöds det på kaffe och korv.
nu ska jag avrunda dagen med att kolla på the big lebowski.    

Veckans + och -

+
Pga av kylan här i storstan gick jag idag och inhandlade stickad mössa, stickade vantar och en stor stickad halsduk, allt i grått och jag älskar det
Jag har fått ihop en grupp att göra min dokumentär (eller vår borde jag säga)
Fallout 3

-
bredbandsadaptern (...)

RSS 2.0