Tisdag - nytt projekt på gång

Idag har det regnat väldigt mycket, jag gillar inte regn. Ibland, när man sitter inomhus med en stor kopp te, då kan jag gilla regn, men inte idag. Idag var regnet mest onödigt. Kort dag idag dock, otroligt skönt. Bara rörlig bild på morgon, vi såg på tv-sändningen som jag missade iochmed att jag åkte iväg, ska jag vara ärlig var inte mnin film särskild bra alls, och jag suger på skådespel(!). Fast att den blev så obra beror ju kanske på att den inte var färdig, massa material hann inte spelas in, och det är ju tråkigt. Får se till att spela in klart den nångång. Ang. de andras så tycker jag mimmies hissen var bäst, om det är hon som skrivit manuset och monologerna är jag ganska imponerad. Dock var den lite väl långdragen...
Vi fick iallafall en ny uppgift, som lyder så här: gör vad du vill och lämna sen in det. Det bra är att jag nu får chansen att förverkliga en musikvideoidé jag har gått och haft ett litet tag. Den handlar om en uppfinnare som tillverkar en mp3-spelare (som ser misstänkt likt ut en ipod av någon ogrundlig anleding), i den har han stoppat in en slags hjärnkontroll styrande sak. Spelaren blir jättepopulär, alla köper den. Sedan trycker uppfinnaren på en knapp från sitt stora torn (med en radiomast på taket), alla stannar upp, uppfinnaren sätter på en vinylskiva och alla människor som lyssnar på mp3-spelaren börjar dansa till låten. Medan uppfinnaren diggar i sitt rum med jättestora telesladdshörlurar på sig. Jag tror det kan bli ganska fräckt faktiskt.


För att göra det enkelt för mig själv tänkte jag göra filmen i flash med stillbilder först, så att jag får ett hum om hur det ska se ut, och kan testa mig fram lite. Här får ni den första bilden till filmen då uppfinnaren bygger på sin mp3-spelare.

Vilken låt jag hade tänkt använda? Simian Mobile Disco - Sleep Deprivition (12" Version)



listáh

image20

Idag när jag kom hem gjorde jag en lista på vad jag skulle göra idag, som ni ser har jag inte hunnit med riktigt allt ännu, men det är fortfarande några timmar kvar på detta dygnet. Fast jag tvivlar på att jag gör allt ändå.
Det som är skönt med listor är att man får lita uppsikt på saker och ting, och kan struktuera sin vardag lite. Det är kul med listor helt enkelt, eller hur John Cusack? Det negativa med listor är att de ger en ångest. Första punkten på listan var definitivt den roligaste att genomföra. Jag blev inspirerad tidigare idag att leta på vinden när jag köpte 2 vinyl skivor på second hand; Pippi på de sju haven och Pavarotti. Jag älskar att rota på vinden! Man hittar så mycket intressanta saker. Jag var ju som sagt ute efter vinyler men hittade även massa gamla leksaker (Miniturtles!) och en autograf från David Bowie! Jag undrar vilken historia som ligger bakom denna tingest. I vilket fall som helst är det grymt coolt.
Hittade jag några vinyler då? Jo, en hel del, bland annat en livekonsert simon and garfunkel inspelad på central park i New York. Det lär vara världens största konsert någonsin, har jag hört? 500 000 personer såg den, det är ganska många det. En halv miljon.
Annars var det mest 60-70-tals rock och klassisk musik. Jag snodde med mig ner svansjön av Tjaskovsky (underbar felstavning) och Beethovens sexa och lite annat smått och gott som såg intressant ut. Jag gick efter omslagen. Nu ska jag dricka te, det borde jag ha skrivit upp på listan.

 


Top-3-te sorter

Earl grey


måndag - välkommen hem!

hej! Jag är hemma från österrike nu. Jag kom hem i lördags. Klockan halv tre lördagnatt satte vi oss i bilen, klockan sex på eftermiddagen/kvällen kom vi hem. Tjugo över sex åkte jag iväg på fest hemma hos henriks farbros lägenhet som han lånade. Lite stressig, väldigt roligt och mycket mysigt.
Resan till österrike var fin, vädret var så bra som man någonsin kan önska sig. Ja ni vet, strålande sol och inga moln, minusgrader, men ändå varmt. Det var fint som sagt. Jag tror tillochmed jag har fått en liten liten skidsolbränna (som ändå inte syns, haha). Åkningen var underbar, stora härliga alpnedfarter med mycket plats och lite folk. Långa var de med, vissa tog minst tjugo minuter att åka ner. Den längsta nedfarten i hela liftsystemet var 11 km lång, halvvägs till kristianstad härifrån. Det är långt det. Liftsystemet var i övrigt enormt. Så många liftar på ett och samma ställe har jag aldrig sett, sjukligt många, och sjukligt många backar. Ischgl som staden/byn som vi var i hette lär var känt för sitt uteliv har jag hört (?). Jag och Jacob (a friend of mine) testade det en kväll, en måndag om jag vill minas rätt. Alltså för precis en vecka sen. Det var trevligt, inte mycket annorlunda från här hemma, förutom att det var betydligt fler 40 åringar här. Vi träffade rätt många svenska med. Det konstiga var att alla var från Lund(!).
Resten av veckan var mest åka-äta-sova, nu vet ni hur jag har haft det.

 

austria

Om cirka två timmar åker jag till österrike, skidor står på menyn. och skidåkning blir aldrig bättre än den i alperna. de senaste tre, möligtvis fyra åren har vi plus denna andra familj åkt ner till alperna. vi har åkt till italien alla andra åren, men det ligger precis på gränsen till österrike (där vi brukade vara alltså). så jag misstänker att skillnaden kommer bli marginell. mycket skidor, schnitzel och öl utlovas iallafall och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag längtar å det grövsta. jag ser sjukt mycket fram emot det!
dock så innebär det att jag inte kommer kunna blogga på en vecka, men jag antar att ingen kommer märka eller sakna det, hah.

igår så var jag i danmarks huvudstad (köpenhamn, för de som inte vet det) och såg the cure(!). det var mäktigt, som fan. och långt, som fan. lite för långt faktiskt, jag har aldrig i hela mitt liv varit på en sådan lång konsert. tre timmar höll de på. men det var grymt bra mina vänner. och nu kan jag äntligen skryta med att jag har sett the cure.

auf widersen (jag vet, min tyska suger)


vi ses på autoban!










tisonstorsdag

Hej en total randomlista som jag slänger in bara sådär. Den som orkar läsa igenom hela kan få en förklaring varför jag inte skrev nåt i tisdags och igår.

Vilka är ditt favoritpar skor? mina fredperry sneakers, men jag är i starkt behov av nya skor, gärna stövlar av något slag

Vad gör du? Väntar på att mad men ska börja

När drack du sprit senast? I lördags, min syster bjöd på lite gin,

Har du lugg? det blir bäst så

Fest eller slacking? fest!

Gillar du sport? innerst inne gör jag nog det, curling är den bästa tv-sporten i världshistorien

Vill du ha barn? Ja det vill jag, gärna innan jag blir för gammal

Vilka språk kan du? Svenska, engelska et un peu francais

Borde man röka på pubar? Det hade varit rätt trevligt, men den där sociala saken när man går uy och röker försvinner ju. Fast samtidigt så är dte så nedrans kallt nu, så ja.

Är du stolt över ditt liv? Ja det måste jag påstå

Vilken låt lyssnade du på senast? Åkrar och himmel med björns vänner

Vilken stad vill du åka till i skrivande stund? Tokyo

Har du ngt djur? nej, tyvärr

Har du ngr trummor? två par donkey konga trummor (!)

Tittar du mkt på tv? Ytterst sällan, förutom torsdagar då; MAD MEN!

Har du varit med i lokaltidningen? Ja en eller annan gång antar jag, mest av ren slump

Vad kostar det du har på dig? Jag sitter i min pyjamas så jag har inte så stor koll, dock kan väl t-shirten från urban out fiters gå på 300 kr

Vilken färg har dina väggar? ljusblå, det lär vara harmoniskt, men jag vill måla om mitt rum

Vad gör du när du inte kan sova? Ser på film, är kreativ läser bok och äter nattmacka.

Har du duschat idag? alldeles nyss

Vad gör du om ett år? Förhoppningsvis går jag på en flashig filmutbildning isthlm och har en egen jättemysig lägenhet

Brukar du läsa horoskop, isf brukar de stämma? jag älskar horoskop

Brukar du svära mkt? så lite som möjligt

Bästa fikat? de som är mysiga

Det dyraste du äger? min mac book pro antar jag

Favoritpålägg? ost

Vad är det för färg på byxorna du har på dig?
fyra nyanser av grå

Vad lyssnar du på just nu? the sound of silence

Vad åt du senast? ost och skinkpaj

Hårfärg? rödbrun

Favoritmånad? Maj och juli

Favoritdag? Fredag I'm in love

Choklad eller vanilj? vanilj, tyucker choklad är överskattat

Vad har du för färg på tandborsten? den är trendigt svartvit i hi-tech mönster


så. då var det avklarat. anledning då till att jag inte skrev. i tisdags var jag nog bara lat, och sjukt trött dessutom. hade suttit uppe med mitt projektarbete väldigt länge och skolan bara släpade sig fram, gick tillochmed så långt att jag skolkade sista matte lektionen, något jag har lite dåligt samvete över då jag lämnade en klasskompis i sticket. förlåt. den andra anledningen stavas: F N  R O L L S P E L. på något vänster blev jag med lurad/tvingad i bästa kgb-stil att ställa upp i fn-rollspelet med mina vänner carl och håkan. landet vi representerar? vitryssland. och detta är vad jag hållit på med hela onsdagen och torsdagen.

Det hela är väldigt intressant, fruktansvärt långdraget och ganska roligt. speciellt eftersom vi får spöka ut oss i ryska pälsmössor, pälsrockar och kommunistiska pins. jag erkänner, det är därför jag gör det. jag tänker inte börja dra upp en massa politiskt tjafs, då varken jag eller ni orkar läsa om det.
i övrigt hade jag en trevlig fika med moa igår, fast jag var så trött att jag är rädd att jag inte var så social som jag önskade vara. nu börjar äntligen mad men, och därmed har det här blogginlägget fyllt sitt syfte.

spatziba 


Måndag

Ett snabbt inlägg bara för att, det är måndag, jag är trött och min trailer är typ färdig.

Söndag

Välkommen till sista dagen i veckan, just nu vecka 5, den 3 februari 2008. Om exakt tio dagar ska jag till Köpenhamn för att se The Cure, och det är precis lika sjukt stort som det låter! ?cut here? är bästa låten, och dessutom fyller min syster år.

Imorgon är det tänkt att första versionen av projektarbetet ska lämnas in, plus slutdokumentationen och loggboken. "Känn ingen press hugo", så ni kanske förstår vad jag har ägnat mig åt idag? Mega man III, yes rätt svar! Nej men skämt åsido, jag har jobbat med slutdokumentationen det mesta av dagen. Lyssnat på romantisk och peppande musik och käkat lite lite Ben jerry glass. Det är ett segt arbete, men samtidigt ganska kul eftersom man får vara självkritisk. På tal om självkritik så är det fruktansvärt tråkigt, för andra. Jag vill inte höra hur folk rackar ner på sig själva, det är mest bara jobbigt och dessutom inte alls smickrande någonstans. Okej att man inte har världens bästa självförtroende, men att alltid förklara bort saker och skylla på sig själv gör det hela inte det minsta bättre.
Det där var ett sidospår, runt fyra tiden bestämde jag mig att jag hade gjort mig förtjänt av en paus. Något om inte alls var sant. Så jag åkte återigen över till Anton för lite pixelnostalgi och spelade mega man i två timmar.
Nu är dokumentationen så klar den kan bli just nu, och jag ska istället lägga mitt krut på trailern, och försöka att inte komma i säng allt för sent.

Förresten, om ni undrar om jag hade kul på 3:3-fetsen i fredags, så ja. Jag hade väldigt trevligt.

jag bjuder på en fin låt att lyssna på söndagar

>>>Bob dylan - I want you [mp3] [alt länk]<<<

Lördag

Bakisdagarnas bakisdag. Om du någon gång skulle vilja träffa mig då jag är bakis (vem skulle vilja göra det), så är lördag oftast en bra dag. De flesta gånger jag dricker brukar vara på fredagar. Därför går mina lördagar i ultrarapid och jag är allmänt seg och trött. Inte jättetrevligt, vad som däremot var väldigt angenämt var att när jag vaknade imorse insåg jag att jag vaknade upp i svala lakan i ett helt nystädat rum. Jag älskar det!

Dagen började med att jag körde bort till Anton för att hämta min halva kebabpizza jag hade liggande där sen igår. Det slutade med att vi satt och spelade Megaman III till NES, i drygt en timme. Efter det körde jag in till stan för att träffa Calle, vi skulle prata om FN-rollspelet där jag ska delta. Att hitta en parkering visade sig bli en riktig mardröm, jag höll på att kollapsa av all stress. När jag väl landat på caféet fått mig en kopp kaffe och en semla kändes det dock en smula bättre (riktigt lugn skulle jag inte bli förrän någon timmer senare, och äntligen då kunde min puls gå ner i viloläge. Fy fan för parkering). Jag och Calle diskuterade utskott och pälsmössor inför FN-rollspelandet. Vi ska vara Vitryssland, Europas enda diktatur, hepp!

Jag skjutsade sen hem Calle till Anna-, Malin- och Jennifers (Calle tjej) gemensamma kollektivlägenhet. +två katter och en hund. Där kom jag äntligen till ro, jag passade nämligen på att stanna över lite och umgås. Anna hade sytt en jättestor och jätteskön kudde. Vilken kudde alltså. Även i lägenheten vankades det kaffe och semlor. Men även te med kärlekssmak, så nu vet jag hur kärlek smakar (som zoo-apor!).

Det var verkligen jättemysigt att bara sitta där i lägenheten, småprata, dricka te och kela med katterna. Tyvärr var jag tvungen att åka hem, alla ville att jag skulle stanna kvar, inklusive mig själv, men tyvärr kände jag att jag var tvungen att arbeta lite med mitt projektarbete. Det ska lämnas in på måndag. Så det är vad jag har gjort fram tills nu, och det blir faktiskt riktigt bra och fräckt. Lite överdramatiserat, visst. Men va tusan, trailers ska vara maffiga!






Fredag

Herregud, jag klarar inte ens att hålla ett löfte i en dag. EN DAG! För som ni kanske märker är det lördag och inte fredag idag. Nåväl, som botgörelse tänker jag skriva det här inlägget som om det vore igår. Varsågoda:

Fredagar är till och med ännu trevligare än torsdagar, självklart är de det! För det första, på fredagar är det helg på riktigt. Skolan slutar vid tolv, officiellt det vill säga. I verkligenheten brukar vi gå från lektionen mycket tidigare. Rörlig bild är det som gäller på fredagar, och jag och Eliot brukar väl gå runt elva tiden för att fira att veckan är slut, med en kebabrulle eller liknande. Sedan drar vi oss bort till Zekes (ett café) för att avnjuta en after-school öl. En underbart trevlig tradition som vi började med i höstas. Man känner verkligen hur all, stress, press och skolpretentioner rinner av en. Man sitter och tar det lugnt en timme och avnjuter sin Starbrono, säkert felstavat, och jag kan dessutom aldrig uttala det rätt. Det är från Tjeckien i alla fall, och jag skulle gärna vilja åka till Prag. Det verkar vara en så vacker stad.

Idag blir det dock ingen after-school, precis som igår är det även idag projektarbetsdag. Och dagens projekt stavas storstädning (och även anledningen till att jag från början inte kunde skriva det här inlägget). Mitt rum har behövt städning sen evigheter tillbaka, det har varit rent av snuskigt minst sagt. Men idag tog jag äntligen tag i det, dammsög, rensade upp all smutstvätt, torkade av bänkar och slängde allt skräp och gamla stenciler som legat överallt. Jag rengjorde till och med hela badrummet, och det är verkligen inte nåt som händer varje dag. Det sista jag ägnade mig åt var att bädda rent i sängen. Finns det nåt bättre än att krypa ner i alldeles nya lakan, nej jag tror inte det.

Ikväll ska jag in till stora staden för festligheter. Det vankas 3:3 fest . För de som ej vet är det studentfester som skolornas studentkommittéer anordnar. Dessa fester har alltid ett särskilt tema, och man ska såklart klä ut sig! Första festen hade temat åttiotal (där jag ej var med, varför vet jag inte ritkigt), andra hade hollywoodtema (jag var darth vader) och nu ikväll så är det djungelutstyrsel som gäller. Perfekt tänkte jag och plockade fram och dammade av mina safarikläder sen Afrikaresan. Med hatt och allt.


Topp 5 - fest-teman

1. Firmafest - Komplett med slipsen i pannan
2. Barnkalas - Fluga, hängslen och fiskedamm är obligatoriskt
3. Könsrollsbyte - Innerst inne vill vi alla bära kjol(!)
4. Religioner - Kom som din favoritreligion
5. Lampor - "Det är ju en lysande idé!" (obs dålig ordvits)

RSS 2.0