let's paint the walls with clothing

i onsdags kom min mamma upp hit, hon tyckte att jag behövde gardiner och det gjorde jag med. så vi gick till åhlens hem och kom tillbaka med massa fina saker.


här kan ni se gardinerna, det jättesnygga tidningstället, och två av kuddarna vi köpte


detaljstudie av gardinerna





här kan ni resterna av kuddarna, och filten! jag vet inte hur jag har klarat mig utan en filt hitills



fly on the wall


cornelius




den här videon får mig verkligen att bli sugen på att festa, det är typ cobrasnake - the movie, och låten helt briljant. cornelius av  the bloody beetroots. jag trodde jag hade kommit ur electroperioden, men det måste bara ha varit en svacka för det här gör mig pepp som fan!

my new favourite thing

jag tror jag har hittat min nya favoritsite, thypophile heter den, och är en hemsida + tillhörande forum som enbart inriktar sig på typografi. dvs, hur bokstäver ser ut och är uppbyggda. här kan jag tänka mig spendera ändlösa timmar och bara nörda ner mig i allt vad helvetica, futura och radavstånd heter. förövrigt så är animal collectives nya skiva merriweather post pavilion riktigt bra. tack för tipset jacob.

maskfest

ikväll ska jag på maskfest. jag har gjort en egen mask av ståltråd och gips. så här ser den ut



when your best friend is hiding in your closet and you do not know what to do

jag lagar fetaostfylld kyckling, undrar hur det kommer gå. imorgon ska vi pitcha våra studiprogramidéer för lärarna och jag är lite nervös.

the show must go on

idag har hugo suttit på café hela dagen och spånat programidéer, köpt hönsnät och stödjit greenpeace. ikväll ska han börja bygga sin mask, hitta på nåt att äta och se på family guy

suffer for fashion

idag har jag varit på pandurohobby, jag har köpt gips och resorband. jag ska nämligen på maskfest nästa lördag, men hur masken ska se ut får förbli en hemlighet än så länge. nu måste jag bara hitta hönsnät, undrar var man kan finna det i stockholm.

super fighting quest II hyper mitv edition

här är det färdiga resultatet av fake fightingspelet som jag och min kompis gjorde för en skoluppgift, mycket nöje


my echo, my shadow, and me

är det inte konstigt, jag gick köpte ingredienser till att laga mat vi sjutiden ungefär. och nu är klockan halv elva och jag har fortfarande inte lagat mat. jag har suttit och ritat i photoshop med plattan hela tiden. jisses vad tiden springer iväg. jag börjar bli ganska hungrig nu. men det är försent för att laga mat. det får nog bli lite rester och en macka. dumt eftersom jag hade tänkt ha med maten jag skulle laga som matlåda imorgon. jaja, c'est la vie.

i kinda like her

här är ett nytt alster


wacom bamboo

idag har en liten liten dröm gått i uppfyllelse, jag har äntligen köpt e wacom bamboo ritplatta. det är en platta med tillhörande penna som man kopplar in i datorn, och med den kan man rita i t.ex. photoshop, som om man ritade men penna och papper. bara det att man gör det digitalt istället, med massor av penslar och miljontalsfärger att tillgå. plus att man när som helst kan ångra sitt sennaste penseldrag. det funkar otroligt smidigt och är jäkligt kul dessutom!

här är en första teckning jag slängde ihop nu precis i photoshop



more to come...

-------------------------------------------

haha, det ser ut som han är rädd för mr. sinatra

and everywhere I go, there's always something to remind me

en ny vecka, och här sitter jag och lyssnar på röyksopp. klockan är kvart över åtta och jag ska snart äta frukost.

the old man

här är en första bild (fortfarande under arbete) från den där animationsövningen jag skrev om tidigare.


bring down the skies

det är lördagkväll i min lägenhet. jag lyssnar på arna ternheims ljuva röst och känner mig tillfreds. idag var jag och fanny ute på en ny vända till radiobilsklubben i skarpnäck, det gick bra vi fick många bra bilder och intervjuer. jag lagade kycklingtortilas tidigare som blev väldigt goda. jag har börjat med en liten animation för att testa after effects möjligheter. den handlar om en gammal man och en liten katt. på måndag ska jag bära en gul fluga.

burn the rope

ja ytterligare ett spelinlägg idag, men det här är för bra för inte dela med sig av. det är litet spel kallat, burn the rope, och som precis går ut på att bränna repet. spelet går att spela direkt i webläsaren och musik är grym.



burn the rope

ouch

jag råkade nyss slå huvudet i stolskanten då jag böjde mig ner för att plocka upp en sak från golvet. jag känner att jag nog kommer få en bula i pannan

super fighting quest II - hyper mitv edtion

i skolan har vi nu börjat med after effects, ett program för att göra animationer, specialeffekter och liknande. till nästa fredag har vi fått i uppgift att göra små filmer där vi visar att vi kan använda olika effekter och sånt. jag, henrik och stefan har bestämt oss att göra ett fakefightingspel, där vi själva hoppas omkring och slåss mot varandra. alltså en film när någon spelar vårt spel. allt ska förstås vara supercoolt! med effektrutor som skricker POW!, SUPER 6 HIT COMBO! och FIGHT!

Jag har gjort en start screen till spelet:



children wake up, hold your mistake up

jag är vaken mitt i natten och kan inte för hela mitt liv sova. jag har försökt nu i ett antal timmar. imorgon börjar tv-produktionenen igen. jag borde vara utvilad, men jag har beslutat att ge upp nu. tänker sätta igång my name is earl, lägga mig på soffan med täcket. har jag tur kanske jag somnar framför tvn (projektorn). vi får väl se om ett antal timmar då jag ska stiga upp och bege mig till skolan.

   ____________________________________________________

nope, har fortfarande inte somnat. och nu är det nog försent. ska nog snart äta frukost, duscha mig och göra annat som man brukar göra på morgonen. vad jag har lärt mig den här natte är att 'my name is earl' är fruktansvärt roligt. ni borde se det.
godmorgon förresten. mister crab guy är grymast.

julia we don't live in the sixties


every day feels like sunday (kinda)

jag är hemma uppe i lägenheten och precis som min klasskompis micke skrev, så är det en tisdag men känns som en söndag. imorgon börjar skolan igen, det ska bli mäkta kul att träffa klasskompisarna igen. vi ska börja lära oss adobe after effects, so mär ett program för specialeffekter och dylikt.
läget här uppe i stockholm är sig likt, det har dock snöat lite sen jag sist var här. idag ska jag packa upp min resväska, dona i lägenheten i allmänhet och i garderoben i synerhet. sedan ska jag installera mitt nya trådlösa nätverk och lyssna på klassisk musik. eller jag lyssnar på det redan nu. klassisk musik är underskattat på en tisdagsöndag.


en gammal bild från förr

såg att min vän carl hade lagt upp den här bilden som sin visningsbild på facebook, och dte väckte helt klart en del minnen från förr. bilden togs då jag gick i tvåan, som ett slags gruppfoto till skolkatalogen. det kom dock aldrig med, och vi trodde länge att bilden hade gått förlorad. så icke visade det sig. jag drog in bilden i photoshop och trixade lite med den så att det skulle bli mer passande. vad gruppen hette minns nog bara käck, men jag tror det var nåt på franska eller latin och innehöll ordet absinth. jisses vad coola vi var.


THE REASON NOT TO TELL COMIC BOOK COLLECTORS SUPERHERO JOKES

Det här var indeed rolig läsning;

THE REASON NOT TO TELL COMIC BOOK COLLECTORS SUPERHERO JOKES

"Hey Sam, you like superheroes?" Diana inquired. I should say I do. I buy around forty dollars worth of comics a week.

"Yeah," I said.  Diana had me interested.  She's not the type to bring up superheroes.

"Wanna hear a joke then?" she asked.

"Sure," I replied.

"Okay. Superman is flying around with nothing to do and he's bored so he decides he wants to go out for a beer so he goes to Batman's house..."

"Do you mean Wayne Manor or the Batcave?" I queried.

"What difference does it make?" Diana said, annoyed that I had interrupted.

"Well, if Superman was seen going into Wayne Manor it would be suspicious and he might give away Batman's secret identity as Bruce Wayne so he would more likely go to the Batcave - but that's a cave, not a house".

"Okay. Superman goes to the Batcave."

"Okay," I agreed.

"So he asks Batman if he wants to go out for a drink, but Batman says he can't because he has to stay home and feed his bats," Diana continued.

"Why does Batman need to feed the bats in the Batcave?" I asked. "That seems like a waste of time. Does he not have better things to do? It's not like they are pets or anything. Why can't they catch their own dinner like normal bats?"

"That's not the point - alright? He just can't go with Superman because he's busy," Diana retorted.

"Fine," I sighed, "Batman needs to feed the bats. Go on..."

"Alright. So Superman leaves and he goes to Spiderman's house to ask him if he wants to go out for a beer."

"Ummmmm... Diana..." I interrupted.

"What now?" Diana sighed.

"What is Spiderman doing in this story?" I inquired.

"What do you mean?" Diana said in an annoyed voice.

"Well, technically it's impossible for Superman to go and ask Spiderman out for a drink because Superman lives in the DC Universe and Spiderman lives in the Marvel Universe. I mean Superman could ask Green Lantern or Aquaman or the Flash out for a drink, and Spiderman could go for a drink with Captain America and Wolverine but unless Superman went through some weird portal, or unless he was in the midst of a giant cross company event, which is rather unlikely considering that they are just going out for a beer, it's pretty much impossible for Spiderman and Superman to go for a beer. You know what I mean?"

Diana clearly didn't. I didn't want to explain again.

"Never mind. Superman goes to Spiderman's house to ask if he wants to go for a beer," I said.

"Okay. Yeah. But Spiderman said he couldn't because he had to stay home and feed his spiders,"

"Hold on a second," I exclaimed, "can you explain to me exactly why Spiderman has spiders?"

"That's not important," Diana stated.

"But it doesn't make sense!" I continued anyways, "Spiderman doesn't keep spiders around. Why would he? And besides, Aunt May and MJ wouldn't put up with that kind of crap even if he wanted to."

Diana glared at me.

"Okay, okay - Spiderman had to feed his spiders."

"Can I go on?" she asked.

"Sure," I replied.

"So Superman leaves and he's flying around and he sees Wonder Woman lying naked on the beach."

"Why would Superman be interested in that?" I questioned her.

"Because he's a man," Diana replied, thinking that she had the better of me this time.

"Well," I replied, "I'm sure if Superman really wanted to see Wonder Woman naked he could have done it lots of times at any Justice League meeting by just using his x-ray vision."

Diana sighed. "Okay - well Wonder Woman is having sex on the beach with the Invisible Man."

"Okay this is just getting ridiculous..." I moaned. "The Invisible Man is a fictional character in a book by H.G. Wells. He's not even a comic book character, unless you include the League of Extraordinary Gentlemen but I don't think that counts in the current DC Universe.  I'll have to look that one up... I mean, I guess she could be having sex with Invisible Kid from the Legion of the Superheroes but he's from the future - which means that's pretty much impossible. I mean, if they are still in that loopy cross company event Wonder Woman might be having sex with Invisible Woman from the Fantastic Four. Hey... what kind of joke is this anyways?" I asked.

"Forget it," Diana said finally fed up. She never did tell me the punch line.
 

 

 


beneath a steel sky;




snygga bakgrunder, sarkastisk robot och bra röstskådespel

RSS 2.0