it pays to belong

Nu sticker jag iväg till popaganda. När man bor i storstan är det ju dumt att missa en sån här bra möjlighet att se grymma band. Ikväll tänker jag se säkert, the embassy, shout out louds, teddybears STHLM, herculues and loveaffair och sébastien tellier!


EUREKA!

VIlken lättnad, vilken glädje!

Jag har skrivit kontrakt på min första lägenhet, en otroligt fin en på gärdet. Den är min, snart bor jag där. Jag är så glad!
Det har varit så nervöst med budgivningen och allt hela veckan, men nu är det över, och jag gick segrande ur striden! Jag vann. Den är min.

Ikväll kommer henke upp hit, jag tror fan att jag ska köpa en liter kräm för att fira!


 



This is the first day of my life

Onsdag morgon, 10 minuter tills jag ska gå till tunnelbanan. Jag lyssnar på Beethoven är sådär ganska väldigt nervös. MEN det ska bli spännande. Jag är otroligt nyfiken på mina klasskamrater!


Hugo Gustav Öringe, på sin första skoldag

jag mig och mig

Som min allra första skoluppgift har jag (och alla andra i klassen) ombetts att göra ett självporträtt, en film alltså, som presenterar mig själv. Jag hade tänkt göra nåt animerat och ger er här en försmak av det hela.
Inget rörligt, men väl en stilbild. Är detta någolunda likt mig på en skala ett till fem?


Som att åka 40 minuter i tunnelbanan

På begäran av kajsa kommer här en update!

Måndag idag, och nu har jag nog flyttat upp på riktigt kan man säga. Föräldrarna åkte hem igår. Jag har fått upp tvn + dvdspelaren, och tillochmed kirrat internet på den egna datorn. :)
Sitter och lyssnar på markusevangeliet, en bra skiva. Gärdagen ägnade vi åt lägenhetsvisningar, sjukt spännande och pirrigt. OCh efter att att ha farit runt halva stan på 6 olika lägenheter har jag bestämt mig vilken jag vill ha. En mycket mysig etta på 29 kvadrat liggandes på gärdet. 10 minuter från min skola och ungefär lika långt in till stan, och nästan bäst av allt. Kullerstensgata utanför.

På onsdag börjar skolan, 10.00, Stort. Fast vi börjar ändå inte riktigt då, det är mest bara upprop. Resten av veckan/helgen är vi fria. På torsdag kväll kommer henke upp. Fast han ska vidare igen på fredag, nåt scoutgrejs såklart. Sen är det popaganda hela helgen, jag är ganska övertygad att jag ska gå. Även om det känns lite konstigt att gå själv. Fast det är ju så mycket bra band där! Är det någon jag känner som ska dit?

Skolan då? Jo på riktigt börjar den på måndag, med kickoff på barnens ö. Övernattning, oprentatiösa övningar och brännboll. Sen rivstartar vi med att hjälpa till på Filip och Fredriks nya Tv-program; vem kan slå filip och fredrik?
Det ser jag fram emot, ska bli sjukt kul att träffa de här två stofilerna! Jag har på känn att jag kommer trivas på den här utbildningen.



Flyttlass går mot huvudstan och hela landet gungar

Titeln här ovan är hämtad från en låt av Björns Vänner, en av sveriges absolut bästa popgrupper. Nåväl, jag kanske skriver mer om dem en annan dag.

Jag är alltås uppe i stockholm nu, eller rättare sagt en bit utanför. Tills jag hittar en lägenhet ska jag bo hos min gudmor maggan, och det är där jag är nu. Jag har inte riktigt tillåtits att instalera mig än då mina föräldrar är med och ockuperar för tillfället det rum jag ska bo i. Men det känns bra ändå, rummet är vitt och fint. Jag ska köpa några planscher så att det blir lite mera mig. Om en vecka börjar skolan, spännande! Imorgon ska vi åka in till stan, spana in lägenheter, köpa jeans och fixa tunnelbanekort.

Come on chemicals

Jag åker imorgon, kolockan åtta, om ganska exakt elva och en halv timme. Det börjar faktiskt kännas ganska bra nu, jag har små smått blivit kompis med tanken att jag inte ska bo hemma längre. Jag har hunnit säga hejdå ordentligt till de flesta av mina gamla vänner (käck, jag kommer och hälsar på dig och säger hejdå på riktigt inom en snar framtid). Så nu åker jag alltså till STHLM, om ni har vägarna förbi så känn er fria att ringa mig, så tar vi en kopp kaffe.

Hejdå Kristianstad, det har varit en trevlig tid.

Hej Stockholm, jag hoppas vi kommer bli bra kompisar.



Au revoir mes amis!

"Yeah, New York is nice that time of year, Almost as green as it is here" He says: "I thought you were moving to Sweden?"

Mitt liv som jag känner till det faller i spillror. Min flickvän har gjort slut, om två dagar flyttar jag till stockholm och lämnar skåne bakom mig. Kanske för alltid. Dessutom har jag inte sovit alls på 32 timmar. Slutet på det här kapitlet börjar närma sig.

En helt vanlig lördagskväll

Mer nostalgiskt än såhär blir det inte!





Helt ärligt

så är jag livrädd över att jag flyttar om fyra dagar.

5 agusti

DAGENS KLÄDSEL: för lite = kallt om benen;
DAGENS ACCESSOARER: ipoden;
DAGENS FRISYR: hårspray;
DAGENS BEKÄNNELSE: jag har inte varit i gbg på ca 10 år;
DAGENS BOK: fear and loating in las vegas;
DAGENS FILM: den spanska hjärtsången;
DAGENS MUSIK: of montreal;
DAGENS SYSSELSÄTTNING: resa;
DAGENS VILL HA: allt folket här i götet!;
DAGENS DROG: rom;
DAGENS KÖP: assnygg t-shirt som pierre har tryckt;
DAGENS HUMÖR: upprymd;
DAGENS OLYCKA: trist väder;
DAGENS LYCKA: att träffa pierre;
DAGENS ÅTERSEENDE: göteborg;
DAGENS SKATT: lär väl vara skatten jag betalade på maten dvs. moms;

don't tell me that!

Så var man här. JUst nu befinner jag mig i en liten lägenhet på hissingen. Den är 25 kvadrat stor, det vill säga skitliten. Det finns ett rum ett kök ett badrum och överallt på väggarna popaffischer. På golvet ligger mattor längs väggarna står förstärkare elgitarrer en bas ett NES en back med vinyler på sängen ligger en ukulele på bordet står en vinylsperlare  två syntar och en melodica. Välkommen till pierres lägenhet. Här sitter jag framför hans dator. Pierre själv är och jobbar. Jag har nyss lagat en god portion spaghetti carbonara. Bredvid mig står en rom och cola som jag sippar på då och då. Jag mår bra i göteborg. längtar till resten av folket kommer upp, jag saknar fest! imorgon ska jag upp tidigt och jobba. grupp EL3 tillhör jag, vi ska dra elkablar. Memo till mig själv: måste köpa en engångskamera.

I'm on my way out west

Om en timme stiger jag på bussen som tar mig in till kristianstad, därifrån med tåg till lund via buss till göteborg. som alla förstått av min kryptiska rubrik ska jag på way out west, gbgs stora musikfestival! Det blir första gången jag är där, jag ska jobba i EL3, misstänker att jag ska dra elsladdar och bygga scener. Det känns gött att ha jobb, eftersom jag får biljetten, och passen ligger dessutom inte ens på festivaltid, så vad förlorar jag.
Göteborg ska bli trevligt att återse, jag har nog inte varit där på 10 år, vi ses där uppe på västkusten.

me and you having a little party



Igår på dagen som går under namnet lördag åkte jag och min fina flicka moa på en planerad resa till helsingör. Vårt mål vart att inhandla rusningsdrycker. Typ vodka och... ja mest vodka då. Det är praktiskt att kunna åka över till grannlandet och fylla på sina förråd för en relativt sett, billig penning. Dagen började bra med att vi stötte på mina gamla lärare lena och eskil på café fenix, dit vi gick för att ta en kopp kaffe i väntan på tåget till helsingborg. Det var trevligt att återse dem, då de två nog är mina absoluta favoritlärare från c4. Vi pratade lite om stockholm, lousiana och drack kaffe.
På den lugna och smula småtråkiga resan, lyssnade jag på sigur rós och läste the rum diary av hunter s thompson. Inspirerad av boken bestämde jag mig för att köpa en flaska rom i danmark, vilket jag också gjorde. Captain Morgan, black label. Även blev det tre stora enliters vodka-flaskor, som nu står säkert förvarade på rummet där hemma. Dock hittade vi ingen billig vodka på netto, då de tydligen slutat sälja stark sprit där. Istället köpte jag och min älskling varsin smirnoff ice, som expiditen vänligt nog öppnade åt oss när vi betalade.
När vi kom hem utan att åka fast i vara sig tull eller lömska tåg-kontrollanter, bestämde vi oss att ha fest, bara vi två. Förgäves letade vi efter limefrukter på stan, men hittade iallafall sprite, godis och chips på föredetta videomix. Hemma hos moa fanns som tur var citroner och vi blandade goda drinkar och lyssnade på hög musik och dansade, ute på gatorna med. Vi blev fulla och hade det väldigt trevligt.

RSS 2.0