Boknörderi





fantastiskt kul!

daft punk is playing at my house,


Skåneresan is coming back!

Igår så var robin här och vi pratade lite om framtiden för royal deer productions och framförallt om skåneresan, och vi ska snart snart göra nya avsnitt och ge till folket. För er som kanske inte vet vad skåneresan är för något, så är det internetbaserade humorserie/reseprogram där vi åker runt i skåne och presenterar städer. Ganska så kul, och väldigt uppskattat, första avsnittet har nästan 3,000 tittar på youtube :)

Jag och robin (2/3 av royal deer) gjorde även en videoblogg som berättar lite om det hela, det var verkligen sjukt kul att göra en sån. Jan funderar allvarligt på att göra flera sådana och ha här på bloggen. Så vänta er mer avsnitt av skåneresan och fram tills dess kan ni ju kolla på de gamla!


skåneresan avsnitt ett - Åhus

>>>http://www.youtube.com/user/RoyalDeerProduction<<< --kolla in resten av avsnitten här!

Tisdag

Idag är det väldigt mycket tisdag, jag går hemma eftersom kb inte ännu har hört av sig, något oroväckande men jag bryr mig inte så mycket. Jag tänker fördriva dagen med att städa, pyssla med rubriks kub och lyssna på musik.
spännande!

bdb byter design

jisses bilddagboken har bytet design och har nu blivit rejält bebisblå och jag får ont i ögonen. jag vet inte heller om jag skulle vilja kalla det särskilt snyggt, antar att jag är konservativ. dock gillar jag att man ser bilden på den som kommenterat på ens bild och att man kan välja vilket år man ska gå in på.

image59

Praktik

Hej världen. Praktik är något som vi på mediaprogrammet måste genomlida tre veckor varje termin. Detta är oftast något som är otroligt tråkigt, då våran handledare aldrig lyckas fixa bra platser åt oss. För det mesta har jag fått vara på skolan och gjort diverse 'uppdrag' alla grymt tråkiga. Om man ska se det positiva är det som att vara ledig i tre veckor.

Dock verkar det som iår att jag äntligen fått en bra riktig praktikplats, jag ska nämligen vara på vår lokaltidning här i regionen, kallad Kristianstadsbladet. Även om jag inte har så jättehöga tankar om publikationen så är det ändå en riktig mediearbetsplats. Jag har fått i uppdrag att jobba med KBs webb-tv. Var där idag och pratade lite med dem och vad de hade för tankar. Jag ska troligen göra spelarporträtt åt kristianstads damfotbollslag och något med deras ungdomssektion surr. De pratade även om andra kompliment till Tivoli, (en annan ungdomstidning) och t.ex. konsertdokumentationer och dylikt. Det verkar som om de vill att jag ska jobba med det här hela våren! Alltså även efter min praktik tagit slut, verkligen helt toppen. Detta är något som förmodligen kan ge mig goda kontakter och förhoppningsvis jobb till sommaren. Killen jag snackade med tog även upp lite om Siesta!, tänk vad fräckt att kunna komma dit som pressfotograf, få filma och göra intervjuer och sånt. Man kan ju alltid hooppas ^^

Nej, nu ska jag steka en omelett (mums!)



jag går inte isär när jag går med dig,

image57

moa, dig gillar jag,
du dricker te med mycker socker i,
det gör att du smakar sött när jag kysser dig

Big noses

image56

Jennifer 20 år - GRATTIS!

Idag fyller min nära och kära vän jennifer tjugo år, typ den dagen i ens liv man längtar mest efter! (för att man då får köpa alkoholm rätt tragiskt egentligen, hah).

Jag kommer ihåg första gången jag träffade jennifer, det var konsert på perrongen i hässleholm som på den gamla goda tiden. vilket band som spelade kommer jag inte ihåg, men jag kommer ihåg att jennifer hade på sig en rock med kurt cobain på ryggen och att hon var den underbaraste person jag träffat i hela mitt liv. Hon berättade för mig att alla har en egen kentlåt, och vi undrade vart vi båda hade hållit hus i varandras liv fram till dess. Min kentlåt är chans, jennifers; berg och dalvana.
Sen dess har det varit många hårfärger, många minnen och många underbara stunder tillsammans, så grattis GRATTIS JENNIFER på din stora stora dag, hoppas du får äta mycket smörgåstårta! Tjugo år, tänka sig :)

om ni vill säga grattis till henne hittar ni henne här!

image49

     

Heima - at home



Helt otroligt, jag har velat se Sigur Rós film Heima väldigt väldigt länge, och så finns hela (!) filmen uppe på youtube, ditlagd av Sigur Rós själva, fantastiskt!

Fobi

Det finns inte mycket här i världen som jag har fobi för, det finns egentligen nog bara två saker som jag är riktigt rädd för, och det är att bli strypt och att ringa folk, ja faktiskt. Jag tycker det är väldigt jobbigt och obehagligt att ringa upp folk och framför allt myndigheter och annat viktigt i den stilen. Jag vet inte riktigt varför och hur det blir jobbigt, men det blir det. Jag bara tänker på det, går omkring med telefonen i min hand, skriver in numret, tittar på det, trippelcheckar det för att se att det är rätt. Raderar det, slår in det igen, och lägger slutligen ifrån mig luren. Jag klarar det helt enkelt inte, det blir en så stor grej för mig. Idag fick jag det åter bevisat för mig, jag har en extern hårddisk som har kraschat, det gjorde den precis innan jul, och den innehöll bland annat massor med bilder och ett helt färdigt skåneresan-avsnitt. Det var meningen att jag skulle ringa till Western Digital(företaget som gjort disken)s kundsupport, och bara höra med dem hur man skulle göra. Men jag klarade det inte, knappa in det där numret, som sedan skulle följas av en lång radda siffror för att godkänna att jag var giltig till ett supportsamtal. Nu tycker ni säkert jag är fånig, det är ju bara ett samtal, eller hur. Men så har jag tänkt att man nästan alltid tänker om andras fobier, jag t.ex. tycker det är helt otroligt hur man kan vara så rädd för ormar, men det är ju en helt annan sak hur man själv känner sig inombords. Jag vet inte riktigt vart denna rädsla för telefonsamtal har sitt ursprung, men jag misstänker att det har att göra med att man var tvungen att ringa och tacka för presenterna när man var liten, och det kanske är just det att man var tvungen till, att man hade en press på sig att göra det. Det är kanske det som gör det hela så jobbigt. Jag vet inte riktigt. Att ringa vänner och så är inte riktigt lika farligt, även om jag mycket hellre slänger iväg ett sms än ringer, och jag har insett att detta är ett handikapp för mig. Imorgon ska jag försöka ringa till kundsupporten, då det är den enklaste lösningen på det här med hårddiskproblemet, de vet säkert hur man ska göra (med hårddisken då). Och det är inte det att jag tycker det ska bli obehagligt att prata med en främmande människa, nej absolut inte, det har jag inga problem med, det jobbiga är liksom att ringa...

I go to the barn cause I like The,

det verkar äntligen som om jag kommer få en bra praktikplats, livet verkar vara på uppgång just nu, solen lyser ute, jag är glad,

update

som ni kanske ser så håller jag på att uppgradera designen här på bloggen

rekord

Dessutom hade jag igår en topnotering i antalet besökare igår, vad trevligt. Folk måste varit särskilt uttråkade igår, fast å andra sidan var det ju söndag också. Jag såg på This is England och Lord of War (inte att förväxla med Lord of the Rings, det är två helt olika filmer)

grattis C4

för att ni är underbart bra på att informera era elver om vad som gäller!
Jag sitter här i skolan just nu, klockan är 23 minuter över åtta och egentligen kunde jag ha sovit nu. För det visade sig när jag kom in till skolan idag att alla 3or har tid på sig idag för att förbereda sina projektarbeten tills imorgon (då allt ska redovisas). Något som visserligen är bra, men man kunde ju ha fått reda på det innan man åkte in hit....

Btw, så  lägger jag upp filmen på youtube så kan ni ju se den där, lämna gärna en kommentar så kan jag använda mig av den i min slutdokumentation.

Springfield for ever

image47

Om jag hade varit med i simpsons hade jag sett ut så här. Testa själv

FOUR CAPITAL LETTERS ALL WRITTEN IN GOLD

Detta går egentligen mot mina principer för att lägga in videor direkt i bloggen, men den här videon till min favorit-Justicelåt är för snygg för att missas!


Justice - DVNO


Skäggdagboken - del 1

Idag är det 2 veckor sen jag rakade mig sist!
Först måste vi dock reda ut begreppet rakning, att jag inte har rakat mig innebär inte att jag har inte trimmat mid växande skägg, eller rakat av mig mustachen. Så när jag säger att jag inte har rakat mig innebär det att jag inte har rakat bort mitt skägg, så hänger alla med nu.
I vilket fall som helst så är det nu cirka två veckor sen jag rakade mig sist och började låta mitt skägg växa. Fast det var dock inte då jag bestämde mig för att jag skulle ha skägg, det gjorde jag någongång under måndagen tror jag. Jag har länge velat ha skägg och har faktiskt försökt ett par gånger tidigare, ibland lite på skojs skull då jag inte rakat mig på en hel vecka mest för att se om jag kunde men sen när helgen kom ändå plockat fram rakhyveln. en annan gång lite mer på riktigt, men då jag gav upp för att det växte för glest (detta var förra sommaren).

Men den här gången verkar jag verkligen mena allvar och skägget växer så det knakar (kanske inte riktigt, men sakta och särkert börjar det ta form). Jag har alltid varit ett stort fan av skägg, speciellt från 70 tals filmer, och jag måste erkänna att jag blev ganska så avundsjuk då Josef i min paralellklass började odla i slutet av tvåan. Så nu har turen äntligen kommit till mig, jag ska skaffa skägg, ett fint litet indieskägg och jag tänker dokumentera om det här i bloggen. Man kan säga att detta är ytterligare ett litet steg för mig att gå tillbaka till mina indierötter, fast man kanske borde säga mina nya indierötter, jag tänker inte direkt skaffa pandafrisyr igen, utan jag siktar in mig lite mer på det amerikanska/kanadensiska-stuket.

Mitt beslut att odla skägg har väkt lite olika reaktioner, dock mest positiva, men jag ska inte hymla att det finns de som är mer avikt ställde mot det hela. Men det struntar jag i, jag har beslutat mig och jag tycker detta är väldigt spännande. Se fram emot delar i skäggdagboken i framtiden!



Photobucket
Sakta men säkert.


5 män med snygga skägg
- Richard Dreyfuss i Hajen
- Kurt Russel i The Thing
- Sångaren i MIdlake
- Min handledare Joel Andersson
- Steve Carell i Little Miss Sunshine

L'huit mars!

Idag är det den internationella kvinnodagen, det firar jag med att se på Juno!

Update
och vilken film sen.

Albums de mp3

Okej, här kommer troligen mitt mest olagliga inlägg någonsin, för här kommer en sida som nästan är för bra för att vara sann. Detta mina damer är Albums de Mp3 . Jag råkade snubbla över den när jag var ute på the world wide web för att leta efter band of horses låtar, och döm min förvåning när jag hittade hela albumet. För är man som jag dömd till en värld utan torrents, limewire, dc och allt vad sådant kan heta får ta det man kan få på internet. Mp3-bloggar och så vidare. Albums de mp3, är dock ingen mp3-blogg i det klassiska ordets bemärkelse, det är en albumblogg, med hela album, och en riktigt gedigen lista med artister och album till godo. Ett helt fantastiskt bibliotek som det bara är att välja och vraka ur. Helt gratis och jätteolagligt!


Här följer en guide till hur man går tillväga!


1. Det första som möter en när man går in på http://www.albumsdemp3.com/ är en sida som ser ut såhär, i huvudspalten listas blogginläggen som vanligt i nyaste först, idag tipsar de visst om broken social scene, mums!
Det mest intressant finns dock i spalten längst till höger, där har vi alla artister som finns samlade på sidan. Varje artist har minst ett album upplagd (ser jag rätt att det står amy diamond!).
image38


2. Det är bara att välja en artist, t.ex. Bauhaus
image39


3. Här under hittar jag Bauhuas nya album, Go Away White, lite information om bandet och albumet, låtlistan och lite annat matnyttigt.
image40


4. Jaha, men hur laddar man ner skiten då, eller som henrik schyffert hade sagt "Where is the hojtarolja?!"
image41


5. Jo, du ska klicka här: länken där det står "Para más información, visita el foro. More info, visit the forum.". Skumt indeed.
image42

6. När du klickar på länken leds du till ett forum i bäbisblå nyanser, till en tråd på spanska(?) som handlar om just albumet du valde att ladda ner, men inga downloadslänkar. Vi måste tyvärr utföra ytterligare ett steg för att få hem bauhaus nya.
image45

7.Man måste nämligen bli medlem på forumet för att få ladda hem, det blir man genom att klicka här, på registrar!
image43


8. när du blivit medlem, går du in i tråden för det album du vill ha, och postar ett meddelande, du hittar knappen för att göra det längst ner på sidan. Du kan skriva vad som helst, jag tror inte det spelar någon roll. Men skriv nåt snällt på svenska så kanske de bli glada. Respuesta betyder säkerligen svara på spanska.
image44


9. Nu, nu så är vi äntligen färdiga, för när du skrivit ett inlägg i tråden så dyker det på nåt magiskt vis upp länkar i det första inlägget (jämför med bild 6). Jag fattar inte hur det funkar, men det är rätt kul. Så nu kan ni äntligen ladda hem Bauhaus första nya album på evigheter. Mycket nöje
image46




Hoppas jag har varit tydlig nog, har ni några frågor så får ni gärna maila mig. Snart ska jag göra en ny uppdatering om mp3-bloggar, och hur man bäst letar musik på internet utan att använda torrentprogram.


/hugo

midlake/casettes won't listen - young bride (CWL remix)

Glöm gyllene tider, detta är indietider och indievåren har börjat. jag går in i en ny fas nu när mörkret börjar lätta, vilket säkert kommer märkas i flera steg här på bloggen, ny design osv. som en försmak på detta ger jag er en låt vid namn young bride (CWL remix) med midlake feat. casettes won't listen. en liten mjukstart, lite indie-electronica mys så här i början av mars. sången påminner starkt the knife till och från, spännande.


ladda ner, lyssna och kommentera och vänta er mer indie från min sida i framtiden!


>>>midlake/casettes won't listen - young bride (CWL remix) [mp3]<<<

making king fish pies,

image32

image34
image35




häromdagen köpte jag ny skjorta och kofta

det som gömms i snö...

idag när jag kom hem visade mamma upp en lapp för mig som hon hade hittat när hon bytte klädsel på soffan. den låg alltså instoppad och gömd i soffan. ungefär såhär stod det:

"Jag skriver det här den 2/5 -07, jag undrar, om, hur och när någon kommer hitta denna lapp. jag kollar på discovery, telenors roliga familjereklam går just nu /hugo"


ibland förvånar jag till och med mig själv

för den vetgirige

jag bytte namn på bilddagboken, hugonline, så otroligt fyndigt. en sammanskrivning av hugo online, fast med bara ett o, så det blir samtidigt hug online, kramas på internet, typ.




(och jag vet inte om jag är sarkastisk eller inte)

Hela världen är så undebar,

Long time no see, jag är ledsen för det, men ibland hinner världen ifatt och man har inte alltid tid för att blogga. Sorgligt men sant, ett tag var jag väldigt nära på att skriva ett långt inlägg om övermänniskor, men det blev aldrig liksom av. Men någon gång ska jag delge er mina tankar, jag lovar, så länge kan ni ju lyssna på Detects of my Affection. Vad har ni missat då medan jag har varit frånvarande, ja jag har varit lite inåtvänd och tänksam (därav övermänniskorna), och som ett resultat av det har jag struntat i att raka mig bara för att se hur det ser ut. en liten bomb släpptes dessutom i onsdags av min käre klasskamrat, danger kommer till sverige! ja ni vet elektronika-atristen sänd från gudarna jag skrev om lite tidigare här i bloggen. han kommer till arvikafestivalen, och jag dör litegrann eftersom jag inte har tänkt åka till arvika i år igen. surt sa räven. men det finns trot allt hopp, för han ska göra två spelningar i sthlm och gbg, och jag är lätt på att åka och se någon av dem.

I fredags var jag hemma hos eliot, det var meningen att vi skulle leta utbildningar och sånt men det slutade med att vi kollade massa skatefilmer som gjorde mig ordentlig inspirerad att själv producera nåt liknande, skate/reportage-aktigt med skjut bra och skön musik (läs: Arcade Fire). Fast livet är ju ganska långt och någongång ska man väl ha tid att gör det med.

Innan, jag lämnar er än en gång tänkte jag slänga in ett musiktips, Markus Krunegård, för de som inte vet det, sångaren från laakso (och de som inte vet vilket band laakso är får väl söka på google). Han har tänkt släppa ett eget album på svenska, och den första singeln därifrån hörde jag nyss på radio, och den är sjukt vanebildande, och bra. I vilket fall som helst är den värd att lyssna på, mycket mer elektroniskt sound om man jämför med laakso, och hets och jag gillar det, jag är en vampyr heter den.

Aurevoir mes amis


>>>Markus Krunegård - Jag är en vampyr [mp3]<<<


>>>45-minuters live set med danger! [video]<<<

RSS 2.0